Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/functions.php on line 73
BEST Mostar organizira međunarodni Kongres mladih inžinjera Mostar gRMi – BEST Mostar
Home > Featured > BEST Mostar organizira međunarodni Kongres mladih inžinjera Mostar gRMi

BEST Mostar organizira međunarodni Kongres mladih inžinjera Mostar gRMi

Tehnički klub Univerziteta „Džemal Bijedić”- BEST Mostar organizuje  Međunarodni kongres mladih inžinjera pod nazivom  “Mostar gRMi” koji će se održati u Mostaru od 19. do 22. oktobra 2017. godine.

Kongres mladih inžinjera je događaj koji se organizuje dva puta godišnje, a cilj mu je da skuplja studente tehničkih nauka širom Evrope u svrhu razgovaranja o aktuelnim temama unutar organizacije, pripremanja studenata za nadolazeće događaje, te zbližavanje studenata unutar regije. Također, studenti će imati priliku da slušaju razne treninge o soft-skills od strane stručnih trenera iz organizacije.

Na ovom četverodnevnom događaju prisustvovat će studenti iz Mostara, Podgorice, Novog Sada, Zagreba, Ljubljane, Graza i Temišvara. Ovaj događaj, pored navedenih prilika o sticanju komplementarnog znanja, predstavlja priliku za upoznavanje raznih kultura i radnih metoda korištenih na raznim univerzitetima. Kroz kulturno-socijalni aspekt samog događaja učesnici će imati priliku da upoznaju Mostar u najboljem svjetlu.

BEST Mostar ima čast da treći put u svom postojanju organizuje Kongres mladih inžinjera u 6 godina postojanja. Na ovaj način BEST Mostar želi da doprinese komplementarnom obrazovanju studenata nauči studente Evropskom načinu razmišljanja.