Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/functions.php on line 73
Članstvo – BEST Mostar

Članstvo

Najveću vrijednost koju BEST može pružiti ide upravo članovima BEST-a.
Članovi BEST-a razvijaju svoje sposobnosti (project management, team-work, leadership, virtual communication etc.) kroz njihovo angažiranje u organizaciji te učestvovanje u organizaciji BESTovih događaja.

best-mostar-clanstvo

Prilike za razvoj naših članova su beskrajne,  mogu se uključiti u mnoga područja organizacije: tim za financije, tim za kordinaciju ljudskim resursima, tim za kordinaciju s javnošću i sl.

U BEST-u imamo i svoj sistem za edukaciju sa preko 400 BESTovih certificiranih trenera koji pružaju visoko kvalitetne treninge “mekih vještina”, te koji pomaže osigurati da naši članovi imaju određeno znanje kako bi bili efektivni u organizaciji.

Članove BEST-a karakteriše njihov “BEST spirit”, a pod taj duh spada pet karakteristika:

Flexibility

Kroz naš rad susrećemo se sa mnogo izazova i zadataka, međutim BEST nas uči da ne moramo gledati sve crno ili bijelo te da se u određenim momentima prilagodimo situaciji,  i da kada se nađemo u nekoj bezizlaznoj situaciji umjesto da odustanemo- tražimo najbolje rješenje za naš problem.

Fun

Kako smo studentska i neprofitna organizacija ergo nismo plaćeni za to što radimo uvijek se trudimo na neki drugi način pronaći motivaciju, tako da gdje god ima BESTovaca tu ima i zabave.

Friendship

Prijateljsto je jedno od ključnih stvari koje nam pruža ova organizacija. Iako upoznajemo ljude s kojima naizgled nemamo ništa zajedničko situacije koje prođemo zajedno nas zbliže i stvaraju se nezaboravna prijateljstva.

Improvement

Kroz sve izazove koje određeni zadaci stavljaju pred nas uvijek se tjeramo na stvari koje smo mislili da nismo sposobni da uradimo i to nas tjera, svjesno ili nesvjesno, na konstantni napredak.

Lerning

Ukoliko postoji bilo koja stvar da nam je nejasna ili nepoznata, ukoliko postoji interesovanje, u BESTu će se pronaći naćin da se rješi misterija i da se nauči nešto novo. Ne gledamo učenje kako samo ono što nam pruža visoko obrazovanje već i kroz druge aspekte života i iskustva.