Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/functions.php on line 73
EBEC – Inženjersko takmičenje – BEST Mostar

EBEC – Inženjersko takmičenje

ebecStar

Organizujemo takmičenja koja pred studente stavljaju izazovne zadatke koji zahtjevaju određene tehničke sposobnosti i znanje kako bi zadatak bio uspješno riješen.

 

Jedno od naših nauspješnijih inženjerskih takmičenja jeste EBEC ( European BEST Engineering Competition) koje se organizuje u dvije kategorije: Team design ( Tim dizajn ) i Case study ( Studija slučaja ).

U kategoriji Team design pred studente se stavlja zadatak da kreiraju u određenom vremenskom roku od datih materijala određenu spravu koja će izvšavati zadani zadatak.

U kategoriji Case study pred studente se stavlja hipotetski problem ili problem iz stvarnog svijeta (problem Univerziteta, određene kompanije, grada i sl.) za koji oni moraju prezentirati svoja rješenja i ideje.

Sadrži se od tri runde: lokalna, regionalna i finalna.

Prva runda se održava na lokalnom nivou, naša lokalna runda je poznata kao EBEC Mostar i na njoj imaju pravo da učestvuju samo studenti sa Univerziteta “Džemal Bijedić” i to oni studenti koji studiraju na jednom od četiri tehnička fakulteta: Fakultetu informacijskih tehnologija, Agromediteranskom fakultetu, Mašinskom fakultetu ili Građevinskom fakultetu.

Druga runda se održava na regionalnom nivou, naša regionalna runda je poznata kao EBEC Balkan i na njoj učestvuju pobjednici lokalnih rundi iz: Skoplja, Podgorice, Beograda, Mostara, Novog Sada i Niša.

Treća runda se održava na eurpskom nivou i poznata je kao EBEC Final. Na njoj učestvuju pobjednici regionalnih rundi, a takmičari imaju priliku da se takmiče sa studentima sa najprestižnijih eurpskih univerziteta.