Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/functions.php on line 73
1. Lokalni EBEC 2013 – BEST Mostar

1. Lokalni EBEC 2013

Projekat u organizaciji Tehničkog kluba Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar, pod nazivom EBEC Mostar – Dani inženjera, održan je 27. i 28. marta.

best-mostar-prvi-ebec-2013

Prvog dana upriličen je sajam poslova uz naučno-popularna predavanja za koja su bili zaduženi naši partneri te uvaženi profesori ovog univerziteta, a drugog dana organizovano je takmičenje mladih inženjera. Podsjećamo, studenti su se takmičili u kategorijama Tim dizajna i Studije slučaja.

Nakon cjelodnevnog rada na zadacima, stručni žiri je donio odluku o pobjednicima. U kategoriji Tim dizajna najbolja je bila ekipa ZEALOT (Belmin Husejić, Nihad Zukić, Amar Kevrić, Majdin Zahirović), a u kategoriji Studije slučaja pobjedu je odnijela ekipa FIT (Edvin Burina, Haris Baljić, Adnan Behrem, Emin Mešić). Ostali takmičari su dobili utješne nagrade, a pobjedničke ekipe svoj put nastavljaju na regionalnom inženjerskom takmičenju u Sofiji gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

best-mostar-prvi-ebec-2013-2

Ovaj projekat je podržan od strane Univerziteta “Džemal Bijedić”, Unije studenata ovog univerziteta, Ministarstva privrede HNK, te mnogobrojnih kompanija koje su pristale na saradnju: WALTER IT Solutions, Authority Partners, Ernst&Young, Sparkasse Bank, Centar za tehničku kulturu, Tehnološki park INTERA i Posao.ba. Svojim prisustvom događaj su uveličali i uvaženi profesori Univerziteta “Džemal Bijedić” te Tehnički klub osnovne škole “Šejh Jujo”.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology).

To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

best-mostar-prvi-ebec-2013-3