Warning: A non-numeric value encountered in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
2. Lokalni EBEC 2014 – BEST Mostar

2. Lokalni EBEC 2014

best-mostar-drugi-ebec-2014-2  “„EBEC- Dani inženjera – Mostar „ ,drugi po redu projekt u organizaciji Lokalne BEST grupe Mostar je završen.  Prvi  dan projekta bio je upriličen Company day – sajam kompanija iz BiH.

Na sajmu su prisustvovali predstavnici nekoliko kompanija,među kojima su i BH Telecom, Autority Partners, Earnst & Young, Nsoft , INTERA tehnološki park, RED BULL, Schuler Helfen Leben te predstavnici  „ Racing Team-a „ fakulteta za strojarstvo i računarstvo Sveučilišta Mostar. Tijekom održavanja Company day-a upriličena je radionica firme Earnst & Young po nazivom „ Bosforski most „na kojoj su studenti trebali napraviti maketu Bosforskog mosta u Istanbulu,a pobjednici su dobili i nagrade od organizatora radionice,a na fakultetu Informacijskih tehnologija u Mostaru održana je prezentacija firme Autority Partners.

„Company Day„ je bio jako posjećen od strane studenta koji su imali priliku razgovarati s predstavnicima kompanija,ali i ostaviti svoje životopise.

best-mostar-drugi-ebec-2014-3Drugi dan projekta upriličeno je inženjersko natjecanje za studente tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta „ Džemal Bijedić „ – koje je održano u prostorijama Tehnološkog parka INTERA.
Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije kategorije: Case Study – teoretsko rješenje problema i Team Design – praktično rješenje određenog zadatka. Zadatke su radili 32 natjecatelja, podijeljena u četiri tima po četiri natjecatelja u svakoj od kategorija.

U kategoriji  „ Case Study „ zadatak je bio da studenti pronađu rješenje projekta unaprjeđenja edukacijskog sustava na sveučilištu koristeći nove tehnologije,dok je u kategoriji „ Team Design „ tim trebao uraditi što ljepši i čvršći most,s karakteristikama koje je postavio organizator, od špageta.
U oba zadatka se pokazala visoka kreativnost i domišljatost svih natjecatelja, kao i natjecateljski duh i inženjerski pristup rješavanju problema, što je i bio cilj samog natjecanja.

U kategoriji „ Case Study „ pobjedu je odnio tim „ Let’s go „ , dok je u kategoriji „ Team Design „  pobijedio tim pod nazivom  „ Nismo tim„. Diplome i nagrade za  natjecatelje su uručene za prva tri pobjednička mjesta, a prvoplasirane očekuje glavna nagrada – putovanje na regionalno natjecanje u Niš,sa svim plaćenim troškovima od strane organizatora u mjesecu svibnju ove godine.

best-mostar-drugi-ebec-2014Sama organizacija projekta je ocjenjena jako uspješnom, kako od strane sudionika projekta  i natjecatelja, tako i od strane kompanija i sponzora samog projekta.

Grupa „ BEST – Mostar„ se nada da će ovaj projekt prerasti u jednu tradiciju,i da će iz godine u godinu  biti na sve većem organizacijskoj razini, kako bi studentima  Univerziteta „Džemal Bijedić„ u Mostaru omogućili da pored redovnog studija pokažu svoje znanje na ovakvim i sličnim projektima i natjecanjima, stoji u priopćenju.