Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/functions.php on line 73
4. Lokalni EBEC 2016 – BEST Mostar

4. Lokalni EBEC 2016

Ajla Haračić
Main Organizer
Amer Selimović
Main Organizer
Armin Čomić
Fund Raising

Senaid Klarić
Topic Responsible

Aida Ivković
Logistic Responsible

Eldar Tutnjic
Design Responsible
Amer Vučić
PR

 

  je završeno četvrto inženjersko takmičenje EBEC Mostar 2016. koje organizuje studentska organizacija BEST Mostar.

Local-Ebec-2015-2016-Best-MostarTakmičenje se održalo na Građevinskom fakultetu gdje su studenti sa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru imali priliku da kroz takmičenje implementiraju prethodno znanje stečeno prilikom studiranja, te da se okušaju u timskom radu.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina te upoznavanja studenata.

EBEC – Mostar (engl. European BEST Engineering Competiton) jedan je od najvažnijih događaja koje organizuje BEST. Sastoji se od tri nivoa: lokalnog, regionalnog i finalnog.

EBEC Mostar (European BEST Engineering Competiton) je lokalno inženjersko takmičenje koje godinama unazad organizuje BEST Mostar. EBEC Mostar je dio piramide inženjerskih takmičenja, pobjednici učestvuju na regionalnom takmičenju EBEC Balkan, a nakon toga na EBEC Final koji okuplja najbolje inženjere sa 90 fakulteta u Europi.

Takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije: Case Study u kojoj su studenti rješavali stvarni problem kompanija Infobipa i Sparka, a u kategoriji Team Design studenti su imali za zadatak da naprave autić na daljinski pogon.

Tokom takmičenja održane su prezentacije partnera Info Bipa, Atlanta BH, te Fakulteta informacijskih tehnologija. Takmičari su na kraju dobili priliku da transparentno izlože svoja rješenja datih zadataka.

Pobjednici takmičenja u kategoriji Case Study : Adnan Zukić, Hana Gološ, Ismar Turnić i Khaled El-Zayyat.

U kategoriji Team Design pobjednici su: Adnan Mujagić, Tarik Ahmetović, Ahmed Tajar i Rijad Džonko.

atlant-best-mostar-sponzor-ebec alfatherm-best-mostar-sponzor-ebec infobip-best-mostar-sponzor-ebecbest-mostar-spark-business-parksaturn-mostar-ebec-cetvrti-sponzor