Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/functions.php on line 73
3. Lokalni EBEC 2015 – BEST Mostar

3. Lokalni EBEC 2015

Lokalni-ebec-2015-Best-Mostar

Završen je “EBEC – Dani inženjera – Mostar”, projekat u organizaciji Lokalne BEST grupe Mostar.

Natjecanje je bilo podjeljeno u dvije kategorije: Case Study – teorijsko riješenje problema i Team Design – praktično riješenje određenog zadatka. Zadatke su radili 32 natjecatelja, podjeljena u četri tima po četiri natjecatelja u svakoj od kategorija.

U kategoriji ”Case Study” zadatak je bio da studenti pronađu riješenje problema biciklističke staze u Mostaru, dok je u kategoriji ”Team Design” tim trebao napraviti mašinu za ispaljivanje gumica.

U oba zadatka se pokazala visoka kreativnost i domišljatost svih natjeatelja, kao i natjecateljski duh i inženjerski pristup riješavanju problema, što je i bio cilj samoga natjecanja.

U kategoriji ”Case Study” pobjedu je odnio tim “FIT” , dok je u kategoriji ”Team Design” pobjedio tim pod nazivom ”Mašala pingvini”.

Diplome i nagrade za natjecatelje za sve učesnike, a prvoplasirane očekuje glavna nagrada – putovanje na regionalno natjecanje u Beograd, sa svim plaćenim troškovima od strane organizatora u maju ove godine.

Sama organizacija projekta je ocjenjena jako uspješnom, kako od strane sudionika projekta i natjecatelja, tako i od strane kompanija i sponzora samoga projekta.

Sponzori projekta Tehnološki park Intera, Red Bull , Meta Software Solutions, COX4,Herc taxi, Zvečevo,Univerzitet “Džemal Bijedić”, te Unija Studenata univerziteta “Džemal Bijedić”.
Grupa ”BEST – Mostar” se nada da će ovaj projekat prerasti u jednu tradiciju i da će iz godine u godinu biti na sve većem organizacijskom nivou, kako bi studentima Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru omogućili da pored redovnog studija pokažu svoje znanje na ovakvim i sličnim projektima i natjecanjima.