Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/functions.php on line 73
Identitet – BEST Mostar

Identitet


Vizija | Osnažena raznolikost

Ljudi razumiju i poštuju različite kulture i društva. Okruženju osnažene raznolikosti podržava ljude u primjeni svoj puni potencijal i povećanje odgovornosti.


Misija | Razvoj studenata

BEST pomaže studentima da prihvate međunarodni način razmišljanja , da se postigne bolje razumijevanje kultura i društava te razviti sposobnost za rad u kulturno raznolikim okruženjima.

BEST stvara mogućnosti za lični razvoj učenika i podržava ih u postizanju svoj puni potencijala.


BEST Spirit

BEST Spirit je inspiracija za sve naše akcije

Flexibility

Kroz naš rad susrećemo se sa mnogo izazova i zadataka, međutim BEST nas uči da ne moramo gledati sve crno ili bijelo te da se u određenim momentima prilagodimo situaciji, i da kada se nađemo u nekoj bezizlaznoj situaciji umjesto da odustanemo- tražimo najbolje rješenje za naš problem.

Fun

Kako smo studentska i neprofitna organizacija ergo nismo plaćeni za to što radimo uvijek se trudimo na neki drugi način pronaći motivaciju, tako da gdje god ima BESTovaca tu ima i zabave.

Friendship

Prijateljsto je jedno od ključnih stvari koje nam pruža ova organizacija. Iako upoznajemo ljude s kojima naizgled nemamo ništa zajedničko situacije koje prođemo zajedno nas zbliže i stvaraju se nezaboravna prijateljstva.

Improvement

Kroz sve izazove koje određeni zadaci stavljaju pred nas uvijek se tjeramo na stvari koje smo mislili da nismo sposobni da uradimo i to nas tjera, svjesno ili nesvjesno, na konstantni napredak.

Lerning

Ukoliko postoji bilo koja stvar da nam je nejasna ili nepoznata, ukoliko postoji interesovanje, u BESTu će se pronaći naćin da se rješi misterija i da se nauči nešto novo. Ne gledamo učenje kako samo ono što nam pruža visoko obrazovanje već i kroz druge aspekte života i iskustva.


Položaj

BEST je dobrovoljna , nepolitička , neprofitna , non – predstavnik međunarodne asocijacije European studenata tehnologije .

Radimo sve slobodnom voljom.
Mi smo politički neutralni.
Mi pokušavamo da nemamo profita iz naših aktivnosti.
Mi ne predstavljamo nikoga.
Mi smo bazirani Europi.
Mi smo tu za europske studente tehnologije.


Djelatnost | OSNOVNE DIJELATNOSTI

Pružanje komplementarnog obrazovanja.
Povečanje značaja vrijednostiu obrazovanja koje pružaju Univerziteti.


OSTALE AKTIVNOSTI

  • Pružanje podrške karijeri.
  • Povezivanje studenata sa njihovim budućim poslodavcima.
  • Povećanje obrazovne uključenosti.
  • Povećanje svijesti studenata o pitanjima vezanim za inženjersko obrazovanje i poboljšanje inženjerskog obrazovanja kroz unos tih studenata.