Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/functions.php on line 73
Otvorene prijave za inženjersko natjecanje „EBEC Challenge Mostar“ – BEST Mostar
Home > Vijesti > Otvorene prijave za inženjersko natjecanje „EBEC Challenge Mostar“

Otvorene prijave za inženjersko natjecanje „EBEC Challenge Mostar“

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar otvara prijave za lokalno inženjersko natjecanje, EBEC Challenge Mostar, koje će se održati 21. ožujka u Intera Tehnološkom Parku. EBEC Challenge je najveće inženjersko natjecanje u Europi, organizirano od strane brojnih lokalnih BEST grupa, među kojima se našao i Mostar. Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije, Team Design (Timski dizajn) i Case Study (Studija slučaja).

Studija slučaja (Case Study) omogućava studentima da kroz rješavanje i prezentiranje rješenja određenog tehničkog ili tehničko-menadžerskog problema usavrše svoje vještine, koristeći se prethodnim iskustvom i stečenim znanjem. Timski dizajn (Team Design) predstavlja najkreativniju vrstu natjecanja u kome studenti rješavaju određeni inženjerski problem konstruiranjem sprave koja vrši zadatu funkciju poput dizalice, katapulta ili glazbenog
instrumenta. Na ovaj način studenti će imati priliku da pokažu svoje znanje, iskažu kreativnost, 
sposobnost za rad u timu kao i mnoge druge osobine koje krase jednog inženjera.

Poster

 

Kao i svake godine natjecatelje očekuju zanimljivi zadaci i izazovi te organizatori ističu da se nadaju još većem broju prijava nego prethodnih godina. Svake godine BEST Mostar nastoji osigurati što kvalitetnije natjecanje i oživjeti pravu inženjersku i inovatorsku atmosferu. Ističu kako su posebno ponosni na kompanije koje su odlučile podržati događaj. Alfa Therm kao partner projekta, Intera i MSS kao brončani sponzori i jedna od vodećih IT kompanija u našoj državi, Mistral, kao zlatni sponzor natjecanja.

 

 

“Uspjeti ostvariti ovako kvalitetan odnos sa kompanijama upravo nam pokazuje kako ostvarujemo BEST-ov cilj povezivanja naše 3 ciljne skupine: studenata, kompanija i univerziteta. Samom lokacijom natjecanja studentima nudimo mogućnost da posjete prostorije kompanije koja je definitivno jedna od najutjecajnijih u Bosni i Hercegovini ”.

Pobjednici lokalne runde u Mostaru nastavljaju svoje natjecanje na regionalnoj rundi, EBEC Challenge Balkan, u Nišu, gdje će se natjecati sa studentima iz Zagreba, Maribora, Novog Sada, Beograda, Podgorice, Skoplja i, naravno, grada domaćina, Niša.

Prijave su otvorene do 14.3., te se moguće prijaviti samostalno, pri čemu će organizatori
sastaviti tim od samostalnih prijava, ili u timu od četiri člana. Prijaviti se možete na: ebec.bestmostar.org/prijave/. Sva pitanja vezano za natjecanje možete uputiti na mostar@best.eu.org
a više informacija možete pronaći na BEST Mostar webstranici i Facebook stranici kao i na Facebook događaju EBEC Challenge Mostar.