Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/functions.php on line 73
Sedmica međunarodne saradnje Univerziteta – BEST Mostar
Home > Vijesti > Sedmica međunarodne saradnje Univerziteta

Sedmica međunarodne saradnje Univerziteta

evropa

U utorak 16.10.2018. od 11:00 do 13:30 u Amfiteratru broj 2 na Ekonomskom fakultetu odrzati ce se Dan medjunarodne saradnje tokom kojeg ce se predstaviti programi razmjena na koje studenti, nastavno i administrativno osoblje Univerziteta „Dzemal Bijedic” u Mostaru mogu da apliciraju.

Bit ce predstavljeni univerziteti sa kojima Univerzitet „Dzemal Bijedic” u Mostaru ima saradnju u okviru Erasmus+ programa razmjene. Studenti koji su bili na razmjeni ce da prezentuju svoje iskustvo boravka na univerzitetima koji su im bili domacini tokom njihovog perioda mobilnosti.

Takodjer ce biti predstavljeni Mevlana program razmjene, CEEPUS i DAAD program.

Predstavnici Nova de Lisboa iz Lisabona, Ondokuz Mayis Univerziteta u Samsunu, Katolickog Univerziteta u Lillu, Claude Bernard Lion 1 Univerziteta, Univerziteta u Mariboru, Univerziteta u Granadi, Univerziteta jugoistocne Norveske, Univerziteta u Lleidi, Univerziteta u Bolonji, ce biti prisutni na Danu medjunarodne saradnje i moci ce studentima da pruze sve potrebne informacije.

Na Danu Medjunarodne saradnje ce biti prisutni i predstavnici Tehnoloskog Univerziteta, Belfort Montbeliard, Univerziteta Paris8 i Univerziteta za ekonomiju u biznis u Becu sa kojima Univerzitet nema saradnju.

Dan medjunarodne saradnje se organizuje u sklopu Sedmice medjunarodne saradnje Univerziteta od 15.10. do 19.10.2018.