Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/functions.php on line 73
Završen Kongres mladih inžinjera “Mostar gRMi” – BEST Mostar
Home > Featured > Završen Kongres mladih inžinjera “Mostar gRMi”

Završen Kongres mladih inžinjera “Mostar gRMi”

Studentska organizacija BEST Mostar uspješno je organizirala još jedan Kongres mladih inžinjera pod nazivom “Mostar gRMi”. Kongres je trajao od 19. do 22. oktobra, te je ovo treći put da je BEST Mostar održao događaj ovog tipa, Organizacija BEST je imala čast ugostiti studente iz Austrije, Slovačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Belgije, Rumunije, Grčke i Slovenije.

Studenti su prisustvovali soft-skills treninzima koje su držali stručni treneri iz BEST-a i EESTEC-a, te unaprijedili svoje vještine u upravljanju projektom, vođenja sastanaka i pisanja grantova. Ove vještine će se pokazati korisnim ne samo u daljem radu u BEST-u, nego i u karijerama i tokom studiranja.

Pored treninga, radile su se evaluacije dosadašnjeg rada te su učesnici jedni drugima davali savjete kako da riješe određene probleme. Također, radilo se i na stvaranju zajedničkog identita regije, gdje su učesnici zajedno sa trenerima i predavačima probali naći zajedničke tačke i poveznice u cilju boljeg razumijevanja i bolje saradnje u budućnosti. Uz sve to, kongres je imao kulturno-socijalni aspekt, gdje su učesnici imali priliku vidjeti Mostar i okolinu, probati tradicionalnu hranu i osjetiti bosansku kulturu, ističu organizatori.

“Hvala BEST Mostaru za ovaj nezaboravni događaj. Bilo mi je veliko zadovoljstvo učestvovati”, komentarisao je Raul iz Temišvara, koji vrši funkciju glavnog savjetnika regije.

Kongres mladih inžinjera je događaj koji se organizuje dva puta godišnje, a cilj mu je da okupi studente tehničkih nauka širom Evrope u svrhu razgovaranja o aktuelnim temama unutar organizacije, pripremanja delegata za nadolazeću generalnu skupštinu, te zbližavanje studenata unutar regije. Kroz dijalog, prezentacije i diskusiju, delegati Kongresa su razgovarali i predstavljali dosadašnji rad lokalnih grupacija u prethodnih šest mjeseci.