Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cultureo/bestmostar.org/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/functions.php on line 73
Završen međunarodni akademski seminar “Enter the world of Data science” – BEST Mostar
Home > Featured > Završen međunarodni akademski seminar “Enter the world of Data science”

Završen međunarodni akademski seminar “Enter the world of Data science”

BEST Mostar uspješno je organizirao još jedan događaj ove godine. Naš međunarodni akademski seminar “Enter the world of Data science” je završen i svi učesnici su se vratili u svoju državu, puni uspomena i novog znanja.

Tema seminara je bila znanost o podacima i učesnici su imali priliku upoznati se sa  osnovnim pojmovima iz oblasti uključujući: Machine Learning, Big Data, matematiku i statistiku, kako naći upotrebnu vrijednost prikupljenih i obrađenih podataka kao i  upoznati se sa tržištem rada.

U deset dana druženja (od 03.05. do 12.05.2018.) upoznali smo 20 učesnika iz 12 zemalja iz cijele Evrope. Šta reći nego da smo bili oduševljeni njihovim entuzijazmom, željom za napretkom i ljubavi prema onome što uče.

Company Visit

Company Visit

U tih deset dana, imali su 30 radnih sati, što čini jedan ECTS bod. Svoje novo znanje su stekli napornim radom uz stručne predavače iz oblasti znanosti o podacima. Ovogodišnji predavači su dolazili iz prestižnih kompanija kao što su Dynamica Soft, Mistral, Klika, te sa Fakulteta informacijskih tehnologija. Ove godine smo bili počašćeni i prisustvom predavača iz Beograda, alumni člana BEST-a Beograd. Predavanja su većim dijelom održana na Fakultetu informacijskih tehnologija a pored toga učesnici su imali i priliku posjetiti IT kompanije Mistral, Klika i SPARK.

 

 

Svi naši članovi su izuzetno zahvalni na spremnosti predavača da podjele svoje znanje sa studentima i, naravno, zahvalni su studentima što su radoznalo upijali sve informacije te smo sigurni kako je ovo iskustvo svima bilo od velikog značaja.

“Enter the world of Data science” je peti po redu događaj ovog karaktera u šest godina postojanja BEST-a Mostar. Zahvaljujući partnerima BEST Mostar je doprinio komplementarnom obrazovanju studenata i daljnjem razvoju njihove profesionalne karijere, kao i daljnjem razvoju naše organizacije.